Kestävyys

KESTÄVÄ RAKENNUS

Tuotteitamme valmistettaessa olemme aina kiinnittäneet huomiota erityisen vaarattomien ainesosien käyttöön käyttäjien ja ympäristön suojelemiseksi. Tämä sisältää myös ympäristöystävällisen ja resursseja säästävän tuotannon sekä vähäpäästöisten tuotteiden ja ratkaisujen kehittämisen.

OTA VASTUU: TÄNÄÄN JA HUOMINEN

Botamentilla päästöt ovat yleensä selvästi lainmukaisten päästörajojen alapuolella. Matala, harmittoman päästöveron dokumentoimiseksi pitkällä aikavälillä monet Botament-tuotesarjan tuotteet on jo testattu EMICODE®:n mukaan erityisen vähäpäästöisiksi.

Olemme myös pohtineet pölyn vähentämistä. Monet tuotteistamme on muunnettu pölyä vähentäviksi koostumuksiksi. Tämä on etu jalostajille heidän päivittäisessä toimissaan näiden tuotteiden kanssa: pölyn epämiellyttävä ja haitallinen hengittäminen voidaan välttää.

Vähäpäästöiset tuotteet:

  • Ympäristötuoteselosteet (EPD)
  • Tuotteet, joissa on GEV EMICODE
  • Tietoa kestävästä kehityksestä

MITÄ KONKREETTISIA TOIMENPITEITÄ TÄYTÄNTÖÖN TOTEUTEMME CO2 VÄHENTÄMISEKSI TUOTTEISSAMME?

Ympäristöystävällisten sideaineiden käyttö

BotaGreen-tuotesarjan käynnistyessä Botament tarjoaa laastijärjestelmiä, joissa sementtipitoisuutta vähennetään lisäämällä vaihtoehtoisia sekundääriraaka-aineista valmistettuja sideaineita. Tämä vähentää merkittävästi tuotteiden CO2-jalanjälkeä. Lisäksi MC Group SABINE-tutkimusprojektin jäsenenä pyrkii käyttämään sideaineena terästehtaan kuonaa, jota aiemmin voitiin käyttää vain täyteaineina tai irtonaisiin pohjakerroksiin. Tavoitteena on aktivoida inertti kuona lisäämällä alkaleja ja siten tehdä siitä käyttökelpoinen vaihtoehto sementille. Tämän reaktion aikana muodostuneita aineita kutsutaan geopolymeereiksi. SABINE on liittovaltion opetus- ja tutkimusministeriön rahoittama ja on siksi yksi monista tärkeistä rakennuspalikoista uusien rakennustekniikoiden tutkimuksessa.

Silikaattipohjainen laastitekniikka

Tulevaisuudessa tarjoamme myös tällä pohjalla olevaa laastia vakiosovelluksiin sementin säästämiseksi. Teollisuussektorille meillä on ollut valikoimassamme useita vuosia tuotteita, kuten erikoissaumalaastimme CF200, joilla voidaan täyttää korkeimmat tekniset vaatimukset. Silikaattipohjaiset tuotteet eivät pian enää rajoitu ”asiantuntijanurkkaan”.

Laajennamme rakennuslevyohjelmamme jatkuvasti

Asiakkaamme ovat arvostaneet kevyitä rakennuslevyjämme useiden vuosien ajan yleismaailmallisina sisustusneroina. Sen ohut mutta kestävä erikoispinnoite sisältää myös sementtiä, joten paneelia voidaan käyttää rajoituksetta myös kosteissa tiloissa, mutta toisin kuin perinteisessä sementtipohjaisessa rappauksessa, se pärjää huomattavasti vähemmällä sitä. Sillä välin tuotevalikoimaamme on laajennettu reilusti monimuotoisilla rakennuslaudoilla, vapaasti pystyttävillä seinäelementeillä, valtavalla valikoimalla suihkulaudat ja monilla muilla järjestelmätuotteilla – eikä loppua näy vieläkään!

Tutustu meidän uusi
BotaGreen joustava liima ja
tutustu mahtaviin tarjouksiimme!

TUOTTEET

BotaGreen Flexkleber on pölyä vähentävä, joustava ohutkerrosliima lähes kaikkien keraamisten seinä- ja lattiapäällysteiden sekä värjäytymistä kestävien luonnonkivien levittämiseen sisällä ja ulkona.

BotaGreen Flexkleber on pölyä vähentävä, joustava ohutkerrosliima lähes kaikkien keraamisten seinä- ja lattiapäällysteiden sekä värjäytymistä kestävien luonnonkivien levittämiseen sisällä ja ulkona.

C2 TE S1

Was sind geotechnische Baustoffe?

Hierfür werden Bindemittel wie Schlacken genutzt, die durch den „Anschub“ von zugegebenen Alkalien aus ihrem eigentlich eher trägen (inerten) Zustand heraus aktiviert werden und so als Alternative zum Zement genutzt werden können. Die bei dieser Reaktion entstehenden Substanzen werden als Geopolymere bezeichnet.

Mitä ovat geotekniset rakennusmateriaalit?

Tähän tarkoitukseen käytetään kuonan kaltaisia sideaineita, jotka aktivoituvat varsin inertistä tilastaan lisättyjen emästen ”työnnön” avulla ja joita voidaan siten käyttää sementin vaihtoehtona. Tämän reaktion aikana muodostuneita aineita kutsutaan geopolymeereiksi.