Hotel van der Valk, Saksa

KUVAUSTIEDOT

Kylpyhuoneremontti deluxe - kotelo Botamentin ETAG-sertifioiduille märkähuonejärjestelmille

Van der Valk Hotel Berlin Brandenburgin 70 deluxe-huoneen ja -sviitin laajassa remontissa kiinnitettiin erityistä huomiota kylpyhuonekalusteisiin. Valitessaan lattiatason suihkujärjestelmää hotellin johto, hotellin johtaja Jan Polman, valitsi BOTAMENTin märkähuonejärjestelmän ETAG-sertifioidun täydellisen valikoiman vuoksi.

Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg on sertifioitu neljän tähden bisneshotelli liittovaltion pääkaupungin eteläosassa. Siinä on 257 kahden hengen huonetta, 3 perhehuonetta ja 6 sviittiä rakennuksen kahdessa siivessä. Kun viimeinen täydellinen peruskorjaus oli noin 20 vuotta sitten, hotellin johto päätti vuonna 2016 modernisoida kompleksin useissa vaiheissa. Ensimmäinen askel oli rakentaa ajattomia deluxe-huoneita talon pohjoissiipiin.

Erityisesti panostettiin kylpyhuoneiden remonttiin. Seinät oli alun perin laatoitettu valkoisiksi. lisäksi jokaisessa kylpyhuoneessa oli vain yksi kylpyamme, jossa sai suihkua verhon takana. Ne eivät vastanneet vieraiden ajankohtaa ja lisääntyneitä vaatimuksia ulkonäöltään eivätkä varusteiltaan.

Erityisesti hotellialalla kylpyhuonesuunnittelussa on tapahtunut paljon viime vuosina. Kylpyhuoneita ei ole pitkään aikaan pidetty enää yksinkertaisina kodinhoitohuoneina, vaan miellyttävinä ja ylellisinä hyvinvoinnin keitaina, joista on muodostunut hotellioperaattoreiden keskeinen myyntivaltti. Loppujen lopuksi monille vieraille ihanteellisesti varusteltu moderni kylpyhuone on heidän oleskelunsa tärkein kokemus, toiseksi vain sängyn laadun jälkeen. Ja siksi he usein odottavat voivansa kokea enemmän ja parempaa mukavuutta hotellin kylpyhuoneessa kuin kotona.

Kansainvälisestikin tässä yhteydessä kalustetrendi on siirtymässä pois kylpyammeesta, jotta sen tilalle voidaan asentaa lattiatasoinen suihkukaappi. Tärkeä aihe, jossa Botament on jo pitkään tehnyt nimeään yhtenä johtavista saksalaisista korkealaatuisten kosteiden ja märkien tilojen tiivistysjärjestelmien valmistajista.
Van der Valk Hotel Berlin Brandenburgin kylpyhuoneiden sisustamiseen projektijohto valitsi Botament-suihkulaudat, joissa yhdistyy viehättävä muotoilu korkean suorituskyvyn toiminnallisuuteen ja yksilöllisesti sovitettavaan kokoonpanoon. Asennettiin Botament LD suihkulaudat, joissa on 2-sivuinen kaltevuus ja käännettävä ruostumattomasta teräksestä valmistettu kansi. Kannen yläosa laatoitettiin täysin toiveiden mukaisesti.

Koska suihkulaudat on tiivistetty jo tehtaalla, käytettiin suihkulaudan/seinän liitosalueen päittäissaumojen tiivistämiseen ristikimmoisia SB78-järjestelmän tiivisteteippejä, joissa molemmilla puolilla fleecepäällinen. Myös kaikki muut tarvittavat vedeneristystyöt tehtiin Botament-tuotteilla. Urakoitsijat käyttivät seinissä Botament DF9 R:tä, sisätiloissa laattapäällysteiden alla olevaa halkeamia silloittavaa vesieristystä sekä suihkulaudan viereisissä lattiapinnoissa erittäin halkeamia silloittavaa tiivistyslietettä Botament MD1 Speed, joka voidaan peittää vain neljällä laatalla. tuntia käsittelyn jälkeen.

Itse laattoja liimattaessa käytettiin kahta Botament-tuotetta seinäalueella M21 Classicilla ja lattia-alueella M29 HP:lla. Asiakkaan pyyntö antrasiitinvärisistä saumoista tummien lattialaattojen mukaan osoittautui haasteeksi. Koska hotelleissa käytetään usein erittäin aggressiivisia puhdistusaineita, kokemus on osoittanut, että sementtipohjaisen saumalaastin käyttö voi nopeasti johtaa saumapinnan kevyeen värjäytymiseen tai hajoamiseen. Mutta Botamentilla on myös sopiva ratkaisu tähän erityiseen käyttöalueeseen: Multifuge Diamond on monitoiminen reaktiohartsisaumalaasti 2K seinä- ja lattiapäällysteisiin. Vallankumouksellisen värinkestonsa ansiosta materiaali sopii erityisen hyvin vaativiin päällystemateriaaleihin, joissa suunnittelun kaikki näkökohdat ovat tärkeitä.

Van der Valk Hotel Berlin Brandenburgin johdon palveluksessa oleva rakennuspäällikkö Jens Heinrich oli erittäin tyytyväinen paikan päällä toimeksiannon Luchmann sanitary GmbH:n ja Ortwig-laatoitusyhtiön maaliskuussa 2018 valmistumiseen. Hotellin johto oli myös erittäin vaikuttunut kylpyhuoneremontin tuloksesta. Siksi seuraava muutosvaihe läntisen siiven peruskorjauksen kanssa on suunnitteilla jo samassa laajuudessa vuodelle 2019. Tietysti jälleen Botamentin täydellisillä märkähuonejärjestelmillä: Turvallinen, ETAG-sertifioitu – ja jatkuvasti yhdestä lähteestä.

”European Technical Approval Guidelines” -ohjeissa esitetyt ohjeet muodostavat perustan Euroopan laajuiselle, yhtenäiselle, riippumattomalle testausmenettelylle rakennustuotteen, erityisesti kokonaisten järjestelmien, suorituskykyominaisuuksien arvioimiseksi. ETAG on siksi Saksan rakennustekniikan instituutin (DIBt) myöntämän rakennustarkastusluvan eurooppalainen vastine.
Botament-nimi on merkinnyt ammattilaatuisia järjestelmärakennusmateriaaleja vuodesta 1988 lähtien, ja siitä on tullut rakennusalan tunnusmerkki. Bottropista kotoisin oleva yritys valmistaa tällä hetkellä kuudella paikkakunnalla Euroopassa. MC-Bauchemien sisaryhtiönä Botament GmbH & Co. KG käyttää kaikkea MC-konsernin kehitysosaamista, jossa runsaat 180 työntekijää on omistautunut yksinomaan tutkimukseen ja kehitykseen ja myy rakennuskemian tuotejärjestelmiä kaikkialla Euroopassa.