Kiinteistöraportti – sinetöinti lennon aikana

KUVAUSTIEDOT

Sulkeminen lennon aikana

Laatoitusjärjestelmät alkaen
Botament alppiturvapaikkaan

Modernisointi yli 2000 metrin korkeudessa: Lechtalin Alpeilla sijaitsevaa turvapaikkaa on nyt laajennettu ja kunnostettu laajasti. Laajennuksen keittiössä ja saniteettitiloissa on käytetty kestävää ja laadukasta ratkaisua Botamentin tiivistys- ja laatoitusjärjestelmissä. Toimenpiteen päätyttyä turvakoti nykyaikaisine laitteineen tarjoaa vieraille mukavan yöpymispaikan matkalla vuorten halki.

Alpeilla on lukuisia turvapaikkoja, jotka tarjoavat retkeilijöille tai vuorikiipeilijöille suojaa ja suojaa säältä. Anhalter Hütte sijaitsee 2 042 metrin korkeudessa Heiterwandin pohjoispinnan edessä – vuonna 1912 rakennetun huolletun turvapaikan edessä. Se kuuluu Saksan alppiklubin Upper Neckar -osaan ja on yhteydessä Itävallan pitkän matkan reittiin 01. Ennen kaikkea Anhalter Hütte tarjoaa yksinäisyyttä. Sinne ei johda päällystetty tie eikä matkustaja- tai materiaaliköysirata. Siksi perustarvike toimitetaan kerran kaudessa helikopterilla. Kaikki muu on kannettava jalan.

Nykyaikainen modernisointi ja laajennus

Viime vuosikymmeninä maalaismaista, vanhaa rakennusta on uusittu ja kunnostettu useaan otteeseen. Esimerkiksi yöpymisten lisääntymisen vuoksi se sai laajennuksen vuonna 1975. Ajan myötä myös ikkunat, energiajärjestelmä ja jätevesihuolto uusittiin. Viimeisimmät toimenpiteet koostuivat turvakodin yleisestä peruskorjauksesta. Alkuperäinen kota kunnostettiin sisältä ja ulkoa yhteistyössä Muistomerkkiviraston kanssa, vuodelta 1975 peräisin oleva laajennus purettiin ja tilalle rakennettiin korvaava rakennus. Lisäksi rakennettiin ulkorakennus, johon on sijoitettu talvihuone ja talopalvelut. Korvausrakennuksessa ovat yksinkertaiset ja viihtyisät makuuhuoneet, saniteettitilat ja keittiö varastotiloineen. Modernista arkkitehtuurikielestään huolimatta limiölaudalla verhoiltu uusi rakenne harmonisoituu miellyttävällä tavalla alkuperäiseen, suojeltuun rakennukseen. Uusi energiajärjestelmä, joka koostuu rypsiöljyllä toimivasta CHP-laitoksesta, aurinkosähköjärjestelmästä ja akkujärjestelmästä, toimittaa tupalle sähköä ja lämpöä. Hahntennjochin avautuessa toukokuussa 2019 rakennustyöt saattoivat alkaa.

Kestävä keittiöympäristö

Yleisremontin myötä tupa tehtiin rakenteellisesti, toiminnallisesti ja rakenteellisesti soveltuvaksi tulevia vuosikymmeniä varten. Yleisremontin myötä tupa tehtiin rakenteellisesti, toiminnallisesti ja rakenteellisesti soveltuvaksi tulevia vuosikymmeniä varten. Moderni ja täydellisesti varusteltu gastrokeittiö mahdollistaa vuokralaisparin ammattimaisen työskentelyn yli 2000 metrin korkeudella. Monet vieraat ovat jo inspiroituneet kulinaarisesta tarjouksesta. Botamentin tiivistys- ja laatoitusjärjestelmät varmistavat tilan korkean laadun ja pitkäikäisyyden: uusien laattojen alla käytettiin yhtiön ”AE-tiivistys- ja irrotuskalvoa” 90 neliömetrin alueella. Elastinen sidottu tiiviste soveltuu seinä- ja lattiapinnoille ja erityisesti suurten keittiöiden tiivistämiseen, jotka ovat alttiina raskaalle vesi- ja kemiallisille aineille. Tässä yhteydessä tuote on testattu vesialtistusluokille W0-I – W3-I ja altistusluokille C. Tiiviste mahdollistaa myös nopean ja helpon asennuksen. Laatat kiinnitettiin sitten alustaan ​​kuituvahvisteisella liimalla ”M 21 HP Speed”. Puskuliitokset sisältä ja ulkoa tiivistettiin molemmin puolin fleece-laminoidulla ristikimmoisella tiivistenauhalla ”SB 78” ja niihin liittyvillä Botamentin muovattavilla osilla. Backsplashiksi rakentaja valitsi valkoisen suorakaiteen muotoisen laatan. Kapeat saumat tehtiin tarkasti ja laadukkaasti Botamentin monitoimisaumalaastilla ”Multifuge Fine”. Saumalaastille on ominaista sen hieno ja sileä pinta, joka viimeistelee visuaalisesti näyttävän kokonaiskuvan vaaleanharmaalla sävyllä. Huone näyttää siistiltä ja ystävälliseltä, ja se on myös helppo puhdistaa sileiden ja likaa hylkivien pintojen ansiosta.

Tyylikkäät saniteettitilat

Saniteettitilojen osalta, jotka myös sijaitsevat uudessa rakennuksessa, tehtävänä oli seinä- ja lattialaatat. Tätä tarkoitusta varten Botamentin ”BP-rakennuslevy” levitettiin ensin alaseinäalueelle. Tukilevy koostuu ekstrudoidusta polystyreenivaahdosta. Se on vedenpitävä ja sopii siksi erityisesti kosteisiin tiloihin. Seinälaattoja asetettaessa käytettiin toista Botamentin koeteltua tuotetta suurikokoisille laatoille, kevyen laattaliiman ”Multistar” muodossa. Erityisen ilmavirtaustekniikan ansiosta tämä voidaan käsitellä helposti ja sujuvasti. Lattiapäällyste levitettiin kuituvahvisteisella ja erittäin joustavalla ”M 30 HP S2” flow bed -liimalla. Tämä soveltuu erityisen hyvin laattojen asettamiseen uusille alustoille ja sitä voidaan käyttää myös lämmitetyille pinnoille. Suihkujen alueella seinät liimattiin myös ”AE-tiivistys- ja irrotuskalvolla”. Pinnaksi valittiin suurikokoinen harmaan sävyinen laatta. Tämä antaa saniteettitiloihin modernin luonteen – ja samalla harmonisoituu saniteettitilojen yläseinäpinta-alalle ominaisen lämpimän puupinnan kanssa. Vaalean harmaan sävyiset liitokset ovat värillisesti yhteensopivia kokonaiskonseptin kanssa. Samaa järjestelmärakennetta – joka koostuu BP-rakennuslevystä, Multistarista ja samanvärisistä laatoista – käytettiin myös rakennuksen sisäänkäynnissä. Lisäksi ”D1 Speediä” käytettiin koko projektin ajan pohjamaalina imukykyisille ja ei-imukykyisille alustoille. ”MD 1 Speed” -tiivistettä käytettiin myös tiivistenauhojen kiinnittämiseen. Lindinger Armin Thieringer e.k. vastuullisista huoneista.

”Vaikean saavutettavuuden vuoksi turvakodin yleinen peruskorjaus vaati enemmän vaivaa kuin vastaavissa tilauksissa. Kaikki rakennusmateriaalit oli toimitettava helikopterilla. Tämä vaikutti myös Botamentin tiivistys- ja laatoitusjärjestelmiin”, selittää Lars Zschaler, Botamentin aluemyyntipäällikkö. Etuna oli se, että Botament pystyi toimittamaan koko tuotevalikoiman – rakennuslevystä tiivistykseen saumalaastiin – saniteettitilojen ja keittiön toteuttamiseen yhdestä paikasta – ja taatusti myös intensiivisen neuvonnan ja tuen mitta. Tämä tarjosi suunnitteluvarmuutta. Hyvin harkittu logistiikka ja tiiviit sopimukset projektin osallistujien välillä olivat toinen olennainen edellytys rakennusprojektin onnistumiselle. Uusi rakennus saatiin onnistuneesti käyttöön alle viidessä kuukaudessa ja ensimmäiset retkeilijät toivotettiin tervetulleiksi ja viihdytettiin jälleen elokuussa 2021.

Rakennuspaneeli:
Rakennusprojekti: Anhalter Hütte, Imst, Itävalta
Asiakas: German Alpine Club, Upper Neckar, Rottweil
Arkkitehtuuri: Christof Birkel, Rottweil
Tiivistys- ja laatoitusjärjestelmän valmistaja: Botament GmbH, Bottrop
Laatoitus- ja tiivistystyöt: Lindinger Armin Thieringer e.k., Zimmer
Rakennusaika: 07.2019-07.2021
Laatoitus- ja tiivistystyön suoritusaika: 09.2020 – 10.2020

Alppisuoja modernisoitiin yli 2000 metrin korkeudessa.

Tuvan erityisestä sijainnista johtuen materiaalit toimitettiin helikopterilla.

Botamentin vedeneristys- ja laatoitustuotteita käytettiin rakennusprojektissa yli 2000 metrin matkalla.

Keittiön laattojen alla käytettiin Botamentin ”AE-tiivistys- ja irrotuskalvoa”.

Helppo puhdistaa: Keittiöön valittiin valkoinen suorakaiteen muotoinen laatta.

Puskasaumojen tiivistämiseen käytettiin Botamentin ristikimmoista tiivistenauhaa ”SB 78”, joka oli molemmilta puolilta fleece-laminoitu.

”BP-rakennuslevyt” asennettiin saniteettitilojen harmaiden laattojen alle ja sisäänkäynnin alueelle. Kevyt laattaliima ”Multistar” muodostaa pohjan laattapäällysteelle.

Modernit harmaat laatat harmonisoituvat yläseinäalueen lämpimän puupinnan kanssa.

Suihkutila tiivistettiin Botamentin ”AE-tiivistys- ja irrotuskalvolla”.

Saniteettitilojen seiniin ja lattioihin valittiin suurikokoinen harmaan sävyinen laatta.

Olemassa oleva kiviseinä esikäsiteltiin D1 Speed ​​-pohjamaalilla myöhempää rappausta varten.