Kiinteistöraportti: Rento uiminen

KUVAUSTIEDOT

Rento uiminen

Wellness-alueen remontti
Rhein-Neckarin alueella

Saunatunnit eivät ole vain terveellisiä, vaan myös rentouttavia. Tästä hyötyvät myös vierailijat Badenin Heddesheimin uudessa hyvinvointikeitaassa. Vuosia vauhdittava kunnallinen sisäuima-allas remontoitiin laajasti vuosina 2016-2021 ja siihen lisättiin uusi sauna-alue. Laadukkaan järjestelmän pitkäaikaisen kosteussuojan takaamiseksi laajassa seinä- ja lattiaremontissa käytettiin Bottrop-pohjaisen järjestelmärakentamisen asiantuntijoiden Botamentin erilaisia ​​tiivistystuotteita.

Baden-Württembergin kunnan Heddesheimin sisäuima-allas rakennettiin 1970-luvulla ja modernisoitiin laajasti kahdessa rakennusvaiheessa vuosina 2016–2021. Kuva: Blim GmbH Heddesheimin kunta
Suunnitelmat 2 000 neliömetrin hyvinvointikeitaaseen, jossa on pukuhuoneet, wc:t ja henkilökuntaalue, ovat tehneet Stuttgartin sisustussuunnittelija Gennaro Cittadino ja Kurzmannin insinööritoimisto Sankt Leon-Rotista. Kuva: Blim GmbH Heddesheimin kunta

Noin 26 miljoonaa kuntoilijaa eri puolilla Saksaa vierailee saunassa ja höyrysaunassa vapaa-ajallaan. Heddesheimissa – noin 14 kilometriä Mannheimista itään – terve ja rentouttava trendi jatkuu. Tästä syystä Baden-Württembergin kunnan ikääntyvää sisäuima-allasta ei ainoastaan ​​peruskorjattu, vaan se varustettiin myös uudella tilavalla sauna-alueella. Vuosina 2016-2021 luotiin houkutteleva valikoima vapaa-ajan aktiviteetteja modernilla designilla.

vapaa-aika ja urheilu

Heddesheimin sisäuima-allas rakennettiin 1970-luvulla osana kaupunkiurheilun edistämistä. Paikallisen uima-allasjärven lisäksi yksinkertaisen sisäuima-altaan tulee tarjota koululuokat ja kerhot sekä yksityisvieraille mahdollisuus uimaan ympäri vuoden säästä riippumatta. Tasakattoinen rakennus, jossa oli uima- ja ei-uima-altaat sekä pieni saunatila, oli seuraavina vuosina vilkasta. Tästä syystä päätettiin lopulta vuonna 2015 tehdä kiinteistön laaja kokonaissaneeraus ja modernisointi sekä laajentaa vanhentunutta saunatilaa.

Moderni hyvinvointikeidas

Vuoden 2016 ensimmäisessä rakennusvaiheessa sisäuima-altaan ulkojulkisivut uusittiin, ilmanvaihdon puutteet ja rakennuksen vaipan vuodot korjattiin ja olemassa olevat uima-altaat peruskorjattiin. Vuonna 2020 kunnanvaltuusto antoi vihreää valoa laajan hankkeen seuraavalle rakennusvaiheelle, joka oli omistettu tilan sisustussuunnitteluun. Luonnokset 2 000 neliömetrin hyvinvointialueen uudelleensuunnittelusta pukuhuoneineen, wc-tiloineen ja henkilökuntatilaineen tulivat insinööritoimisto Kurzmannilta Sankt Leon-Rotista ja Stuttgartin sisustussuunnittelijalta Gennaro Cittadinolta. Jotta sisäuima-altaan vierailijoille voitaisiin tulevaisuudessa tarjota moderni tunnelma ja samalla luoda lisää tilaa ja selkeyttä, koko puku- ja työntekijätila sekä olemassa oleva saunatila purettiin ensin kokonaan.

Tietää kaikki kirjan temput

Läheisen Wald-Michelbachin ”Die Tilenmeister KD” sai tehtäväkseen rakentaa koko alueen uudelleen. Perheomisteisen mestariyrityksen tehtäviin kuului sekä uuden tasoitteen toimitus ja asennus että eriluokiteltujen tiivisteiden valmistus seinä- ja lattiapinnoille. Botamentin erityisiä järjestelmälinjoja ja tiivistystuotteita käytettiin eri vesialtistusluokkien laatu- ja testausmääräysten täyttämiseksi ja pitkäaikaisen kosteussuojan takaamiseksi. Projektin suunnittelu ja vastaavien tuotteiden valinta tapahtui tiiviissä yhteistyössä käsityöläisten ja valmistajan välillä. Luotettavana kumppanina Botamentin kenttäpalvelu tuki myös paikan päällä tapahtuvaa käsittelyä ja neuvoi vaikeissa DIN-standardeja koskevissa kysymyksissä.

Urheiluaikataulu

Seinä- ja lattiapintojen valmistelemiseksi vastaavaa rakennetta varten ne maalattiin ensin Botament D11 Tiefengrundilla. Nopeasti kuivuva pohjamaali vähentää alustan imukykyä ja parantaa siten myös myöhempien sovellusten – kuten täyteaineen – tarttuvuutta. Vaihtopaikat vuorattiin sitten Botament-vedeneristyskalvolla niiden käytön mukaan. Yleiskäyttöinen sidottu tiiviste on erityisen vaikuttava, koska se on nopea ja helppo asentaa ja sitä voidaan käyttää laatta- ja luonnonkivipäällysteiden alla. Elastisella ja erittäin repeytymättömällä materiaalilla on myös korkea alkalien ja ikääntymisenkestävyys – toinen etu, kun sitä käytetään vilkkaasti liikennöidyillä alueilla. Seinä- ja lattialiitosten siirtymät tiivistettiin ristikimmoisilla järjestelmätiivisteteipillä ja niihin liittyvillä muovatut osat.

Koko puku- ja työntekijätila sekä olemassa oleva saunatila perattiin ensin kokonaan.
Vaihtoalueet vuorattiin Botament-vedeneristyskalvolla vesialtistusluokille W0-I - W2-I.

Laatu tarkistettu kappaleelta

Koska osa Heddesheimin sisäuima-altaan alueista altistuu suuremmalle vesirasitukselle, käytettiin rakennusmateriaaliasiantuntijan lisätiivistysjärjestelmiä. Tätä taustaa vasten wc-tilojen, henkilökunnan, hyvinvointi- ja suihkutilojen lattiat ja seinät tiivistettiin Botament AE -tiiviste- ja irrotuskalvoilla ja vastaavalla järjestelmän tiivisteteipillä stressiluokkaan C. Liimattu tiiviste on testattu vesialtistusluokille W0-I – W3-I, joten se soveltuu erittäin vesirasitettaville alueille. PG-AIV-B:n (BKC) mukaan fleece-laminoidut polyeteenirainat kestävät myös muita kemiallisia vaikutuksia – kuten tässä tapauksessa klooria. Tiivistyskalvot liimattiin kukin Botament MD1 Speedillä. Tämä joustava tiivistysliete on vedenpitävä DIN EN 14891:n mukaan ja voidaan peittää laatoilla jo muutaman tunnin kuluttua.

Ystävällinen optiikka

Työmaan sujuvuuden takaamiseksi myös hankkeen toteuttamiseen tarvittavat laatoitustuotteet hankittiin yhdestä lähteestä, Botamentista. Tukevan päällysteen asensi myös kokenut KD-tiimi, jota johtaa laattamestari Volker Fiederlein. Backsplashiksi asiakas valitsi suuren muotoisen hienon kivitavarapäällysteen luonnollisissa harmaan ja beigen sävyissä. Pienikokoiset lasimosaiikit vastaavissa värisävyissä ovat toinen katseenvangitsija. Asetukseen käytetyt leijukerros ja kevyet liimat valittiin vaaditun luokituksen mukaan, samoin kuin tiivistyskalvot. Käytettiin sekä Botament M29 HP Premium Flex -lattialiimaa että erityisen kevyttä ja sileää MULTISTONE monikäyttöistä luonnonkivi- ja laattaliimaa. S1/S2-luokituksensa ja kiteisen vedenpidätyskykynsä ansiosta tämä soveltuu ihanteellisesti suurikokoisten laattojen, laattojen ja luonnonkiven asennukseen ja sillä on erityisen korkea vakaus – sekä seinälle että lattialle. Vaihtelevan sakeusasetuksen ansiosta monikäyttöistä luonnonkivi- ja laattaliimaa voidaan käyttää lukemattomissa vakio- ja erikoissovelluksissa jopa 30 millimetrin kerrospaksuudella.

Pohja kiinnitettiin sopivalla virtauskerroksella tai kevyellä liimalla - joten käytettiin sekä M29 HP:tä että MULTISTONEa.
Saumaus tehtiin sitten myös Bottrop-pohjaisen järjestelmävalmistajan eri luokittelutuotelinjoilla. MULTIFUGE Fine Speed ​​-saumalaastia käytettiin heikoille ja imukykyisille materiaaleille pukuhuoneissa, wc-tiloissa ja henkilöstöalueella.
Korkean kulutuksenkestävyyden vuoksi hankkeessa mukana olevat valitsivat kemiallisesti ja mekaanisesti erittäin kestävän reaktiohartsisauma- ja liimalastin MULTIFUGE Diamond MAX tiheästi tiheälle suihkualueelle.
Botamentin eri luokittelemat tiivistys- ja laatoitusjärjestelmät varmistavat uuden hyvinvointikeitaan korkean laadun ja pitkäikäisyyden. Kuva: Blim GmbH Heddesheimin kunta

Kestää hankausta

Pukuhuoneiden, wc-tilojen ja henkilöstöalueen saumaus tehtiin sitten Botament MULTIFUGE Fine Speedillä heikoille ja imukykyisille materiaaleille. Saumauslaastin nopean varhaisen lujuuden ansiosta seinä- ja lattiapinnat oli mahdollista pestä nopeasti lyhyen ajan kuluttua. Erityisen vilkkaasti käydyssä suihkutilassa hankkeessa mukana olevat valitsivat kemiallisesti ja mekaanisesti erittäin kestävän reaktiohartsisauma- ja liimalastin MULTIFUGE Diamond MAX. Koska tämä on erittäin kulutusta kestävä, pinta voidaan puhdistaa helposti painepesurilla. Lopuksi kaikkien alueiden saumat täytettiin Botament S5 Supax System -silikonilla. Sekä laasti että silikoni sovitettiin värillisesti sisäuima-altaan kokonaiskonseptiin.

Vain vuoden sulkemisen jälkeen Heddesheimin sisäuima-allas avautui vihdoin uudelleen syyskuussa 2021 ja tarjoaa nyt uinnin harrastajien lisäksi myös saunan ystäville modernin vapaa-ajan elämyksen. Botamentin vedeneristys- ja laatoitusjärjestelmät varmistavat uuden hyvinvointikeitaan korkean laadun ja pitkäikäisyyden, riippumatta eri huoneiden vesialtistusluokista.

Rakennuspaneeli:
Rakennusprojekti: Sisäuima-altaan ja sauna-alueen kunnostus, Heddesheim, Baden-Württemberg
Asiakas: Heddesheimin kunta, Baden-Württemberg
Tiivistys- ja laatoitustyöt: Laattamestari KD, Wald-Michelbach
Tiivistysjärjestelmän valmistaja: Botament GmbH, Bottrop
Toteutusaika: 2020-2021

WC-tilojen, henkilökunnan, hyvinvointi- ja suihkutilojen lattiat ja seinät tiivistettiin Botament AE -tiiviste- ja irrotuskalvoilla rasitusluokkaan C. Tällä tavoin saunan seinät voitaisiin myös suojata tunkeutuvalta kosteudelta hyvin lyhyessä ajassa. Kuva: Blim GmbH Heddesheimin kunta
Syyskuussa 2021 Heddesheimin sisäuima-allas sai vihdoin avautua uudelleen ja tarjoaa nyt paitsi uintiharrastajille, myös saunan ystäville uuden vapaa-ajan elämyksen. Kuva: Blim GmbH Heddesheimin kunta