Tiukka, turvallinen ja hyvänolon tekijä

KUVAUSTIEDOT

Tiukka, turvallinen ja hyvänolon tekijä

MULTIFUGE Diamond MAX laattaliimana ja laastina omassa uima-altaassa

Yksityinen asiakas rakensi tämän uima-altaan lähelle Aachenia. Se sopii täydellisesti yhteen muun talon kanssa: XXL-kokoiset lattialaatat kulkevat talon muusta osasta uima-altaan kävelyalueelle. Kokonaiskuvaa täydentää yhteensopiva lasimosaiikki luonnollisissa väreissä.

Altaan seinien ja portaiden jälkeen altaan reunan ja portaiden kulmat pyöristettiin loukkaantumisten estämiseksi sisään- ja ulospääsyssä. Sitten laatoitusyritys Frank Heinrichs luonnonkiveä ja metsän kosteudesta keramiikkaa laatoitti kävelyalueen. Tämä pohjustettiin ensin D11:llä ja tiivistettiin Botament AE -tiiviste- ja irrotuskalvolla.
Altaan tiivistämiseen käytettiin Botamentin kaksikomponenttista erikoistiivistettä MD2 The Blue 1. Testattu vesialtistusluokille W0-I-W3-I sekä W1-B ja W2-B, MD2 Blue 1 soveltuu erityisen hyvin uima-altaisiin. Koska se suojaa betonia pitkällä aikavälillä syövyttäviltä aineilta.

Koska oikean päällystys- ja saumauslaastin valinta – erityisesti alueilla, joilla on pysyvä vesialtistus – määrää koko päällysteen kestävyyden, projektissa mukana olevat valitsivat Botamentin MULTIFUGE Diamond MAXin. MULTIFUGE Diamond MAXia ei käytetty vain laastina kävelyalueella ja uima-altaassa, vaan sitä käytettiin samalla myös levitysmateriaalina. Tämä osoittautui selkeäksi eduksi läpikuultavan lasimosaiikin kohdalla: laattaliima ja sauma käytettiin samassa sävyssä. MULTIFUGE Diamond MAXin vettä ja likaa hylkivä ominaisuus suojaa myös uima-allasta tunkeutuvalta kosteudelta. Lisäksi se on erittäin kulutusta kestävä ja mahdollistaa kauniin ja kestävän päällysteen useiksi vuosiksi.