Kiinteistöraportti: Tiheästi rakennettu, hyvin haudutettu

KUVAUSTIEDOT

Tiheästi rakennettu,
hyvin keitetty

Botament toimittaa reaktiivista vedeneristystä holvikellariin

Yksi yksityinen asiakas rakensi eteläiseen Schwarzwaldiin oman holvikellarin oluen panosta varten. Keskeinen näkökohta tässä yhteydessä oli holvin suojaaminen kosteudelta ja kosteusvaurioilta pitkällä aikavälillä. Siksi käytettiin reaktiivista vedeneristystä Botament RD 2 The Green 1. Tämä asennettiin useiden järjestelmäkomponenttien, kuten GS98-lasikuitukankaan ja Botamentin PB-portaalitiivistenauhan, kanssa. Vedeneristysmateriaali oli erityisen vakuuttava talvisissa sääolosuhteissa ja alhaisissa lämpötiloissa nopean, turvallisen ja helpon käsittelynsä ansiosta.

Ennen jääkaappien olemassaoloa holvikellarit olivat loistava tapa säilyttää ja säilyttää ruokaa pitkiä aikoja. Rakennuksille on ominaista aina kaareva katto – esimerkiksi tynnyri- tai korkkiholvin muodossa. Maanalaisen sijainnin ja tiilen käytön rakennusmateriaalina vuoksi sisäilmasto ja lämpötila ovat täällä erityisen suotuisat. Kostea, viileä ilma takaa ihanteelliset säilytysolosuhteet – esimerkiksi hedelmien ja vihannesten säilytykseen, juustojen kypsytykseen tai viinien säilytykseen ja kypsytykseen.

Suojaus kosteudelta ja kosteudelta

Eteläisen Schwarzwaldin rakentaja on nyt toteuttanut unelmansa yksityisestä holvikellarista. Rakennus on rakennettu rinteeseen ja se on yhdistetty asuinrakennukseen hissillä. Holvia käytetään toisaalta hyvinvointialueena. Toisaalta asiakas haluaa keittää täällä tulevaisuudessa oman oluensa. Kosteussuojalla oli tärkeä rooli kellarin toteuttamisessa maahan. Sisäpuolen suojaamiseksi ympäröivältä kosteudelta ja kosteusvaurioilta, ulkopuolelta laitettiin ammattimainen tiiviste. Hankkeen osallistujat valitsivat Botamentin järjestelmän. RD 2 The Green 1:llä valittiin kaksikomponenttinen ja bitumiton reaktiivinen vedeneristys, jolla on erityisen nopeat kuivumisajat.

Tehokas tiivistysjärjestelmä

Holvin tiivistystyöt tilattiin rappaaja ja rappaajayritys Udo Booz Schluchseesta Baden-Württembergistä. Ensimmäisessä vaiheessa prosessoijat valmistivat pohjamaan ja levittivät sementtilaasti kuoreen. Sitten käsityöryhmä laittoi pohjamaalin. Tämän jälkeen levitettiin kolme kerrosta täyteainetta reaktiivisella vedeneristyksellä RD 2 The Green 1. Alakerros oli scratch coat. Tätä varten kaksikomponenttinen materiaali oli ensin sekoitettava. Jauhe lisätään nestekomponenttiin ja sekoitetaan mekaanisesti noin kaksi minuuttia. Sitten tiivistemateriaali raaputetaan alustalle lastalla sileällä puolella. Täysin kuivuneelle naarmupäällysteelle levitettiin sitten kangastäyte RD2:lla. Botamentin valkoinen lasikuitukangas GS98 oli upotettu siihen. Se toimii vahvistuksena vedeneristyksen sisällä, ja sille on ominaista alkalinkestävyys ja repäisylujuus. Lopuksi prosessorit tekivät lopullisen täytön reaktiivisella vedeneristyksellä RD 2.

Taloudellinen ja nopea vedeneristys

Botament RD 2 Green 1:lle on ominaista sen helppo työstö – sekä manuaalisesti teloilla, harjoilla tai lastalla että mekaanisesti. Suuretkin alueet voidaan tiivistää luotettavasti hyvin lyhyessä ajassa. Materiaali on myös varustettu optisella läpikuivausohjauksella. Sen avulla prosessorin on helpompi nähdä, milloin materiaali on valmis seuraaviin suoritusvaiheisiin. Pienen kerrospaksuuden ansiosta tiivistemateriaali on myös erittäin taloudellinen ja kuivuu nopeasti. Tämä on taloudellista ja takaa nopean rakentamisen etenemisen. Tämä oli tilaajan etu, joka halusi saada kellarin sinetöimään mahdollisimman nopeasti, jotta sisätyöt voisivat jatkua. RD 2 The Green 1 -tuotteelle Botamentilla on eurooppalainen tekninen arviointi (ETA) sekä yleiset rakennusviranomaisen testitodistukset PG-MDS/FPD:n ja PG-ÜBB:n mukaisesti. Tuote on myös testattu standardin DIN EN 14891 mukaisesti.

Turvallisuus alueella, joka koskettaa maata

Botamentin erittäin joustavaa ja repeytymistä kestävää PB-portaalitiivistenauhaa käytettiin myös holvikellarin tiivistämiseen asuinrakennukseen. Siinä on liimanauha kiinnitystä varten ja se voidaan kiinnittää erityisen nopeasti ja helposti. Sisäkulmat viimeisteltiin Botamentin ristikimmoisella SB78-järjestelmäteipillä, joka on molemmin puolin fleece-laminoitu. Botament-suoja- ja vedenpoistolevyä käytettiin myös suojaamaan maan kanssa kosketuksissa olevia seiniä mekaanisilta ja dynaamilta vaikutuksilta. Se asetettiin seinien eteen. Nubbed kalvo ei ole vain erittäin kimmoisa, vaan se varmistaa myös veden luotettavan poistumisen ja suojaa siten rakennuskangasta kosteudelta ja vaurioilta. Se on testattu standardin DIN 4095 mukaisesti. Lisäksi suoja- ja vedenpoistokalvo täyttää DIN 18533:n mukaisen suojakerroksen vaatimukset.

Käsittely kylmässä ja lumessa

Haasteena rakennustyössä aiheutti työmaan sijainti noin 1000 metrin korkeudessa. ”Koska työt tapahtuivat loka- ja marraskuussa, meillä oli ongelmia sään kanssa kylmän, sateen ja lumen muodossa”, selittää Moritz Booz rappaja- ja rappausyhtiö Udo Boozista. Vastaavia kerroksia suoritettaessa oli saavutettava vastaavat kerrospaksuudet. Sään ja siihen liittyvien kylmien lämpötilojen vuoksi oli noudatettava vastaavia kuivumisaikoja. ”RD2-reaktiivisen tiivisteen etuna oli, että pystyimme käsittelemään materiaalia ilman ongelmia myös vaikeissa sääolosuhteissa – esimerkiksi alhaisissa lämpötiloissa”, Booz selittää. Vedeneristys on sateenkestävä jo kolmen tunnin kuluttua ja mekaanisesti kestävä 24 tunnin kuluttua. Eristys- tai viemäröintilevyt voidaan liimata neljän tunnin kuluttua.

Botamentin reaktiivista vesieristystä asennettiin rakennusprojektin aikana yhteensä 360 neliömetriä. Tämä vastaa 96 konttia. Tehokkaasti prosessoitavan tiivistemateriaalin ja Udo Boozin vakiintuneen ammattitaitoisen tiimin ansiosta holvikellari saatiin tiivistettyä kokonaan tiukassa aikataulussa.

Eteläiselle Schwarzwaldille rakennettiin holvikellari yksityisasiakkaalle.
Ennen tiivistystyötä: Holvikellari on vielä kuoritilassa.
Holvikellari on rakennettu rinteeseen ja yhdistetty taloon.
Ennen reaktiivisen vedeneristeen RD 2 The Green 1 levittämistä alustalle levitettiin sementtilaasti ja pohjamaalattiin.
Raaputuskerros levitetään alustalle tasoitustyökalulla.
Scratch coatin jälkeen levitettiin kangasta Botamentin GS98-lasikuitukankaalla, joka jakaa vetokuorman.
Viimeinen vedeneristyskerros levitettiin Botament-viimeistelymaalilla.
Jalostusyritys kiinnitti asianmukaisen tiivistenauhan kriittisiin siirtymiin ja kulmiin.
Seinien eteen laitettiin vettä hylkivä suoja- ja viemärilevy.
Reaktiivinen vedeneristys RD 2 The Green 1 suojaa holvikellaria pysyvästi kosteudelta ja puristusvedeltä.